Награди

2024

2-ро место на Меѓународен фестивал на изворен фолклор „Тодорица“, Св. Николе

2023

Награда за "Највисоко уметничко ниво" на меѓународниот фестивал “Духот на Балканот“ - Корча, Албанија

2023

Специјално признание за изведбата на Музичко-сценскиот перформанс „120 години Илинденско востание“ - „Илинденски Денови“

2023

Награда „Сребрена секира“ (второ место) на 54-от меѓународен фестивал во Закопане, Полска

2022

Награда за најуспешна вокална изведба на 52-от Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ - Битола

2020

Награда за најуспешни битолчани за 2020 година.

2019

Награда за најдобра женска носија на Меѓународниот фолклорен фестивал „Искеле“ во Искеле – Р. Северен Кипар

2019

Награда за најавтентична група на Меѓународниот фолклорен фестивал „Искеле“ во Искеле – Северен Кипар

2019

3-то место на Меѓународен фестивал на изворен фолклор Тодорица, Св. Николе

2018

Награда за надобра група што презентира староградски фолклор на Државниот фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2017

Награда „Чувари на Традицијата“ - Фестивал „Пображење“ Вевчани.

2017

Награда за најуспешна група која презентира староградки фолклор – Државен фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2016

Втора награда од стручното жири на Меѓународниот фолклорен фестивал во Здунска Вола – Полска.

2015

Награда “4-ти Ноември” на градот Битола од областа на културата.

2015

Награда за најдобра сценска постановска – Државен фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2015

Награда за најуспешна група што презентира новосоздаден,обработен фолклор инспириран од народниот – Државен фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2015

Награда на фестивалот на Меѓународниот фолклорен фестивал „Искеле“ во Искеле –Р.Северен Кипар

2015

Трета награда од публика на Меѓународниот фолклорен фестивал „Искеле“ во Искеле –Р.Северен Кипар

2015

Награда за најавтентична група на Меѓународниот фолклорен фестивал „Искеле“ во Искеле –Р.Северен Кипар

2013

Прва награда на Државниот фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2011

Прва награда на Државниот фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2010

Прва награда на детскиот фолклорен фестивал во Бодрум – Турција

2010

Прва награда на Државниот фестивал за народни песни и игри „Илинденски Денови“ Битола

2009

Награда за најдобар оркестар на Меѓународниот фестивал Етновир во Лвив, Р. Украина.

2008

Сребрена секира ( 2 ро место ) на Меѓународниот фестивал во Закопане, Р. Полска

2007

Златна плакета на фестивалот за два гласа во Неделино - Бугарија.

2006

Награда за техничка изведба на меѓународен фолклорен фестивал во Велика Горица - Хрватска.

2005

Најдобра институција од областа на фолклорот и естрадата на градот Битола.

2003

Награда за техничка изведба на меѓународен фолклорен фестивал во Велика Горица - Хрватска.

2002

Најуспешен оркестар ( категорија млади ) на фестивалот за народни инструменти "Пеце Атанасовски"- Долнени

2001

Посебно признание на меѓународниот фолклорен фестивал во Велика Горица - Хрватска.

1999

Награда за најуспешна новосоздадена народна носија ( Илинденски денови ) Битола.

1998

Прва награда за женска народна носија на државната ревија во Кривогаштани.

1998

Прва награда за женска народна носија на државната ревија во Струга.

1998

Награда за најуспешна новосоздадена народна носија ( Илинденски денови ) Битола.

1998

Второ место во конкуренција на изворен фолклор во Ланголен - В.Британија.

1997

Прво место на фестивалот Леердам во Холандија.

1996

Второ место во конкуренција на народни оркестри на меѓународен фестивал во Ланголен - В.Британија.

1992

Илинденски денови, прва награда за презентирање на новосоздаден фолклор.

1989

Награда на младината на Македонија “НOMСM”.

1987

Награда “4-ти Ноември” на градот Битола за остварувањето во општествените дејности.

1986

Сребрена плакета на Балкански фестивал во Охрид.

1986

Златна плакета на Балкански фестивал во Охрид.

1984

Второ место на оркестарот на изворни инструменти на републичкиот фестивал за народни инструменти “Марко Цепенков” - Долнени.

1980

Специјална награда на XIV средби на аматери во С.Ф.Р.Ј.

1971

Гранд При ( Монт - Дор ) Франција