Светски Турнеи

2024

Инстанбул, Турција (Учество на детски меѓународен фолклорен фестивал)

2024

Будимпешта, Унгарија (Детски меѓународен фолклорен фестивал)

2023

Белград и Пожаревац, Србија (Мини турнеја)

2023

Валона, Албанија (CIOFF Фестивал Аулона Фест)

2023

Прокупље, Србија (Турнеја на детскиот ансамбл)

2023

Корча, Албанија (Меѓународен фестивал "Духот на Балканот")

2023

Будимпешта, Унгарија (Меѓународен детски фестивал)

2023

Закопане, Полска (Меѓународен фолклорен фестивал)

2023

Хвар и Дуги Рат, Хрватска (Меѓународен фолклорен фестивал)

2022

Дуги Рат, Хрватска (Интернационален фолклорен фестивал)

2022

Истанбул, Турција (Интернационален фолклорен фестивал)

2022

Завоја, Полска (Фестивал Бабигорска Есен)

2021

Русија (Учество на Фолклоријада 2021 во Уфа)

2021

Албанија (Учество на Меѓународен фолклорен фестивал во Корча)

2019

Северен Кипар (Учество на Меѓународен фолклорен фестивал во Искеле)

2019

Турција (Учество ма Меѓународен фолклорен натпревар во Бурса)

2019

Бугарија (Учество на Меѓународен детски фоклорен фестивал во Приморско)

2019

Турција (Учество на Меѓународен детски фолклорен фестивал во Бурса)

2018

Чешка (Учество на Меѓународен фолклорен фестивал во Карлови Вари)

2018

Хрватска (Учество на Дугоратско Културно лето Дуги Рат –Сплит)

2018

Турција (Учество на Меѓународен фолклорен фестивал во Бурса)

2017

Грција (Целовечерен концерт во Птолемаида)

2017

Шпанија (Учество на два меѓународни фолклорни фестивали во Лорка и Севиља)

2017

Полска (Учество на Меѓународен детски фолклорен фестивал во Јарочин)

2017

Турција (Учество на Меѓународен детски фолклорен фестивал во Пендик – Истанбул)

2016

Србија (Учество на детски концерт во Суботица)

2016

Полска (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Здунка Вола)

2016

Романија (Учество на меѓународен фолклорен фестивал „Златна Рипка“ –Тулчеа)

2016

Турција (Учество на меѓународен детски фоклорен фестивал во Чорлу)

2015

Хрватска (Затворање на Дугиратско културно лето и натапи во Омиш и Подстрана)

2015

Србија (Учество на детски меѓународен фестивал „Лицидерско Срце“-Ужице)

2015

Р.северен Кипар – (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Искеле)

2015

Турција (Учество на меѓународен детски фолкорен фестивал во Чинарчик-Јалова)

2014

Унгарија (Учество на меѓународен фестивал на чоколадото во Серенч)

2014

Унгарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во “ТЕБЛАБ”-Будимпешта )

2014

Србија (Учество на детски концерт во Суботица)

2013

Јордан (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Аман)

2013

Србија (Суботица)

2013

Полска (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Краков)

2012

Полска ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Чештохова)

2011

Швајцарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Фрибург)

2011

Чешка (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Плзен)

2010

Турција (Учество на детски меѓународен фолклорен фестивал во Бодрум)

2010

Хрватска (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Сплит и велика Горица)

2009

Украина (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Лавов и Миколаев)

2009

Италија (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Болотана и Иттири)

2008

Турција ( Учество на детски фолклорен фестивал во Гемлик )

2008

Франција ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал )

2008

Закопане, Полска ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал )

2007

Унгарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во “ТЕБЛАБ”-Будимпешта

2007

Србија ( Горни Милановац )

2007

Грција ( Аминдео )

2007

Турција ( Учество на детски фолклорен фестивал во Алиага )

2007

Унгарија ( Учество на детски фолклорен фестивал во Будимпешта )

2006

Србија ( Учество на детски концерт во Суботица )

2006

Грција ( Учество во село Аитос )

2006

Хрватска ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во В.Горица )

2006

Романија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Трговиште)

2006

Турција ( Учество на детски фолклорен фестивал во Каршијака, Измир )

2005

Италија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “Деле Тре Тори”, Кастелфорте )

2005

Хрватска ( Учество во Загреб и Сплит )

2005

Австрија ( Учество во Виена )

2005

Холандија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал“Doe Dans” во Бидинхаузен исто така и ЕДЕ и Берген )

2004

Бугарија ( Учество на детски фолклорен фестивал во Шумен )

2004

Унгарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “ТЕБЛАБ” во Будимпешта )

2004

Хрватска (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во В.Горица )

2004

Холандија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “Сиво Фест” во Одорн )

2002

Грција ( Учество во Кожани, Птолемаида и Лерин )

2002

Холандија ( Учество на фестивалот на цвеќето ЕДЕ )

2002

С.А.Д ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “FOLKMOOT” во Северна Каролина )

2001

Грција ( Учество во Пердикас )

2001

Хрватска ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во в.Горица )

2000

Албанија ( Учество на прославата на Македонците од Мала Преспа )

2000

Бугарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Галата )

2000

Србија ( Ваљево )

2000

Унгарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “ТЕБЛАБ” во Будимпешта )

2000

Полска ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Лублин )

1999

Хрватска ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во В.Горица и Сплит )

1999

Италија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Болотана-Сардинија )

1999

С.А.Д ( Гостување кај Македонците од Чикаго )

1998

Бугарија ( Гостување во Шумен )

1998

Белгија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Турне )

1998

Велика Британија (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Ланголен-Велс)

1997

Унгарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “ТЕБЛАБ” во Будимпешта )

1997

Италија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Итири, Сардинија )

1997

С.А.Д ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал “World Fest” во Силвер долар сити, Брансон - Мисоури )

1997

Бугарија ( Козлудуј, Софија )

1997

Турција ( Истанбул, Бајрам Паша )

1997

Холандија ( Учество на фестивалот на цвеќето ЕДЕ )

1997

Холандија ( Учество на детски меѓународен фолклорен фестивал "Време за пријател" Лирдам )

1996

Бугарија ( Варна )

1996

Турција ( Истанбул, Бајрам Паша )

1996

Словенија ( Марибор )

1996

Франција ( Епинал )

1996

Турција ( Учество на детски меѓународен фолклорен фестивал во организација на ТРТ во Анкара )

1996

Велика Британија (Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Ланголен-Велс )

1995

Бугарија ( Варна )

1995

Турција ( Истанбул )

1995

Италија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Иттири, Сардинија )

1994

Бугарија ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Варна )

1994

Турција ( Учество на меѓународен фолклорен фестивал во Бајрам Паша - Истанбул )

1994

Холандија ( Учество на фестивалот на цвеќето ЕДЕ )

1993

Бугарија ( Софија, Банско )

1993

Турција ( Измир, Истанбул )

1992

Австралија ( Сиднеј, Мелбурн Волонгог,Порт Кембл )

1990

Данска ( Копенхаген )

1990

Србија ( Горни Милановац, Чачак )

1990

Србија ( Младеновац )

1990

Белгија ( Брисел, Вилворд, Бузвал )

1990

Турција ( Султан Хисар, Аидин )

1990

Норвешка ( Осло )

1990

Шведска ( Гетеборг, Стокхлом )

1990

Германија ( Фулда, Хановер, Минхен )

1990

Германија ( Хамбург )

1989

Србија ( Гуча )

1989

Германија ( Лацен - Хановер )

1989

Босна и Херцеговина ( Сараево )

1989

Хрватска ( Загреб )

1989

Србија ( Ниш )

1988

Србија ( Титова Митровица )

1988

Белгија ( Брисел, Вилворд)

1988

Германија ( Минхен, Хамбург, Вилхемсхафен )

1988

Холандија ( Еде, Амстердам )

1988

Словенија ( Горна Радгона )

1987

Германија ( Вилхемсхафен )

1987

Германија ( Штудгард, Синделфинген )

1987

Србија ( Кикинда )

1987

Хрватска ( Решетари, Сисак )

1986

Франција ( Епинал )

1985

Франција ( Ремиремонт, Епинал )

1984

Србија ( Ниш, Соко Бања, Алексинац, Врњачка Бања )

1984

Србија ( Приштина )

1982

Данска ( Копенхаген )

1982

Шведска ( Гeтеборг, Стокхолм , Еслев, Малмe )

1980

Србија ( Ваљево )

1980

Србија ( Ниш )

1980

Хрватска ( Село Старо Петрово )

1980

Хрватска ( Осијек )

1980

Хрватска ( Нова Градишка )

1979

Франција ( Мемак, Шани )

1979

Хрватска ( Загреб )

1971

Франција ( Монт Дор, Епинал, Париз, Меси )

1969

Франција ( Епинал )